Produse turcești
la tine acasă
REȚETE
Ingrediente
• apă
• ravioli turcești
• ulei
• sare
• pesto
• usturoi
• unt/margarină
• boia de ardei
Mod de preparare
Într-un vas cu apă fierbinte, adăugați o lingură de sare și o lingură de ulei. Când apa fierbe, adăugați ravioli și lăsați să fiarbă pentru încă 14-15 minute, după care turnați totul intr-o strecurătorare și lăsați să se scurga bine toată apa.
Separat, pregătiți un sos de pesto, usturoi și puțină sare, pe care îl amestecați cu iaurt și turnați totul peste ravioli.
Într-un alt vas topiți unt sau margarină, adăugați boia de ardei, amestecați, apoi adăugați și acest amestec în vasul cu ravioli, amestecați bine și sunteți gata pentru servit!
• apă
• ravioli turcești
• ulei
• sare
• pesto
• usturoi
• unt/margarină
• boia de ardei
Mod de preparare
Într-un vas cu apă fierbinte, adăugați o lingură de sare și o lingură de ulei. Când apa fierbe, adăugați ravioli și lăsați să fiarbă pentru încă 14-15 minute, după care turnați totul intr-o strecurătorare și lăsați să se scurga bine toată apa.
Separat, pregătiți un sos de pesto, usturoi și puțină sare, pe care îl amestecați cu iaurt și turnați totul peste ravioli.
Într-un alt vas topiți unt sau margarină, adăugați boia de ardei, amestecați, apoi adăugați și acest amestec în vasul cu ravioli, amestecați bine și sunteți gata pentru servit!
Ingrediente
• aluat de kataif (400g)
• apă sau lapte (1250g - 6 căni)
• zahăr (1000g - 5 căni)
• unt/margarină (1 lingură)
• suc de lămâie (3-5 picături)
• miez de nucă, alune sau fistic - măcinate (2 linguri)
Mod de preparare
Se toarnă 1000g de zahăr (5 căni) în 1250g de apă (6 căni) sau lapte și se fierb împreună până capătă consistență.
Adăugați câteva (3-5 picături) suc de lămâie, 1 lingură de unt sau margarină în siropul clocotit preparat cu apă și zahăr și stingeți focul.
Lăsați siropul să se răcească timp de 45-60 de minute la temperatura camerei, apoi turnați siropul călduț în tava în care ați așezat aluatul de kataif.
După 1 oră, desertul dumneavoastră este gata de servit - îl puteți decora cu miez de nucă, alune sau fistic (măcinate), smântână.
• aluat de kataif (400g)
• apă sau lapte (1250g - 6 căni)
• zahăr (1000g - 5 căni)
• unt/margarină (1 lingură)
• suc de lămâie (3-5 picături)
• miez de nucă, alune sau fistic - măcinate (2 linguri)
Mod de preparare
Se toarnă 1000g de zahăr (5 căni) în 1250g de apă (6 căni) sau lapte și se fierb împreună până capătă consistență.
Adăugați câteva (3-5 picături) suc de lămâie, 1 lingură de unt sau margarină în siropul clocotit preparat cu apă și zahăr și stingeți focul.
Lăsați siropul să se răcească timp de 45-60 de minute la temperatura camerei, apoi turnați siropul călduț în tava în care ați așezat aluatul de kataif.
După 1 oră, desertul dumneavoastră este gata de servit - îl puteți decora cu miez de nucă, alune sau fistic (măcinate), smântână.
Ingrediente
• mini-savarine KemalPașa (150g)
• apă (1250g - 6 căni)
• zahăr (1000g - 5 căni)
• miez de nucă, alune sau fistic - măcinate (2 linguri)
Mod de preparare
Într-un vas, se pun apa şi zahărul și se amestecă la foc mic.
După ce se topește zahărul și începe să fiarbă siropul, se adaugă un pachet (150g) de mini-savarine KemalPașa.
Se continuă fierberea timp de 20-25 de minute până ce savarinele se înmoaie.
După răcire presărați deasupra miezul de nucă, alune măcinate, fistic sau pastă de susan (atenție: excelent!) și desertul este gata pentru servit!
• mini-savarine KemalPașa (150g)
• apă (1250g - 6 căni)
• zahăr (1000g - 5 căni)
• miez de nucă, alune sau fistic - măcinate (2 linguri)
Mod de preparare
Într-un vas, se pun apa şi zahărul și se amestecă la foc mic.
După ce se topește zahărul și începe să fiarbă siropul, se adaugă un pachet (150g) de mini-savarine KemalPașa.
Se continuă fierberea timp de 20-25 de minute până ce savarinele se înmoaie.
După răcire presărați deasupra miezul de nucă, alune măcinate, fistic sau pastă de susan (atenție: excelent!) și desertul este gata pentru servit!
Ingrediente
• mini-savarine cu brânză (150g)
• apă (1250g - 6 căni)
• zahăr (1000g - 5 căni)
• miez de nucă, alune sau fistic - măcinate (2 linguri)
Mod de preparare
Într-un vas, se pun apa şi zahărul și se amestecă la foc mic.
După ce se topește zahărul și începe să fiarbă siropul, se adaugă un pachet (150g) de mini-savarine cu brânză.
Se continuă fierberea timp de 20-25 de minute până ce savarinele se înmoaie.
După răcire presărați deasupra miezul de nucă, alune măcinate, fistic sau pastă de susan (atenție: excelent!) și desertul este gata pentru servit!
• mini-savarine cu brânză (150g)
• apă (1250g - 6 căni)
• zahăr (1000g - 5 căni)
• miez de nucă, alune sau fistic - măcinate (2 linguri)
Mod de preparare
Într-un vas, se pun apa şi zahărul și se amestecă la foc mic.
După ce se topește zahărul și începe să fiarbă siropul, se adaugă un pachet (150g) de mini-savarine cu brânză.
Se continuă fierberea timp de 20-25 de minute până ce savarinele se înmoaie.
După răcire presărați deasupra miezul de nucă, alune măcinate, fistic sau pastă de susan (atenție: excelent!) și desertul este gata pentru servit!
CONTACT
Șos București-Urziceni 17, Hala 4, Magazin 14,
Afumați, Județul Ilfov, România
0722 309 996 | 0731 086 425
nazifoglu.condimarket@gmail.com
www.facebook.com/delicatese.turcesti